Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
3.12.2012, Radek Fiala, fejeton
Vzpomenete si někdy, kterou svou první fotku jste cíleně tvořili s ambicemi umělce? Možná je ještě brzy, smazat ji z hlubin diskových polí, neb cesty slávy bývají nevyzpytatelné, jak se poučíme z dnešního příběhu...
Ina.cz | 4.12.201217:33
Ok, fejeton i se skvělou pointou...jen dokazuje moje tvrzení, že nikdo si není jistý, když pořád něco vyvěšuje na internet!! 3x promyslet, než to tam kliknu.
Když je snímek ze tvých začátků z roku 2007, asi fotíš tak 5 let. Určitě ses někam posunul, ale tak demonstrativně zlehčovat až zesměšňovat svoje začátky zavání druhým extrémem.....teď už TAKHLE dávno nefotím, teď už jsem PROFÍK s jinou tvorbou. Fotím fakt dlouho ­(není to moje přednost, je to jen díky tomu, že jsem fakt starší­) a myslím si, že botu vyrobím celkem často i nyní. A je i pár starých snímků na které jsem pyšná. Nebuď tak radikální...
PS: Souhlasím s PS od stanleypqr...je to prostě psycho :­)


Odpovědět0  0
Radek Fiala (25) | 4.12.201223:32
...ale já fotím pořád blbě, jenom o tom ­- možná o něco líp ­- sem tam napíšu!

;­-­)

(...jasný souhlas. I z 2007 mám geniální fotku, která mi dodnes visí na zdi. A i z minulého týdne mám deset mizerných. Snad jen ten poměr se časem lehoučce obrací... A jestli se z nadšeného fotografa stane jednou profík, těžko říct... Možná budu pořád ­- než kýmkoli jiným ­- daleko raději nadšencem, který si bude tvořit čistě pro radost!)
Odpovědět0  0
j.ryba | 3.12.201212:11
Po LSD nebo co to bylo v tech tripech jsem podobne videni nepozoroval, neslo o zadnou konskou davku a nepotloukal jsem se ovsem prirodou, mozna na louce u Divisova by to prislo :­-­).

Ad Stanleypgr:
pod tvym prispevkem dont like je, ale ja ho nepouziju, i kdyz tvuj prispevek znepokojuje zase me. Kdyby se s tema fotkama co te tak iritujou cpal do fotosini nebo to vydaval nekdo vyslovene za umeni tak nereknu, ale na fejsbuku? Vzdyt to je jenom pohodlny zpusob jak neco ukazat rodine nebo pribuznejm a znamejm lidem, tyhle lajky nehodnoti fotku ale spis oblibu dotycneho. Nezivis, tak neres :­-­).
Odpovědět0  0
stanleypqr (11) | 3.12.201212:29
Ja som nemyslel fotky, ktore ukazuje niekto rodine alebo pribuznym, take fotky mam aj ja. Myslel som fotografov, ktori taketo fotky na facebooku ukazuju s cielom zarobit na nich peniaze a maju na tom zalozeny busines. A tym padom by som ocakaval aspon trosku vkusu. Samozrejme fotky od kamaratov co boli niekde stanovat nebudem kritizovat a rad si ich pozriem. :­-­) Ale je pravda, uz to neriesim. ;­-)
Odpovědět0  0
Radek Fiala (25) | 3.12.201217:59
...dodnes přesně vím, kde ten strom je, takže kdyby to někdo chtěl čistě pro zajímavost vyzkoušet... Samotného by mě zajímalo, co je na tom tvrzení o LSD pohledu pravda! ;­-)
Odpovědět0  0
SMartin | 6.12.20128:16
Mna by skor zaujimalo ako sa taky efekt da dosiahut fotoaparatom. Inac take nieco robim v editore.
Odpovědět0  0
stanleypqr (11) | 6.12.20129:25
Ja by som skusil pocas expozicie zoomovat.
Odpovědět0  0
SMartin | 6.12.201213:51
Tak ta najjednoduchsia moznost ma nenapadla ;)
Odpovědět0  0
stanleypqr (11) | 3.12.201210:20
V dnesnej dobe kazdy kto ma nejaky fotak, nedajboze zrkadlovku, sa povazuje za umelca a citi samozrejme povinnost sa so svojimi vytvormi pochvalit sirokej, hlavne laickej, verejnosti a najlepsie cez medium ako facebook ­- potom mnozstvo kiknuti na ­"Like­" oznacuje ci je fotka podarena alebo nie... skoda ze na facebooku nie je stale tlacitko ­"Don­'t Like­". Potom sa takyto ­"umelecki fotografi­" citia oceneny masami ­(lebo sa im to paci­) a bez stipky kritiky a sudnosti produkuju dalsi a dalsi hnus ­- ako fotky deti s anjelikovskymi kridelkami alebo certovskymi rohami, nahe babatka k kyblikoch, tehotne mamicky bez vkusu pripadne polonahych oteckov v ruzovych trenkach ­- znasilnena fotografia pre siroke masy, ktora sa snazi byt umenim. Kde je hranica medzi vkusom a nevkusom, medzi gycom a umenim??? A je tato hranica tak tenka, ze ju nedokazu ludia rozoznat?
P.S.: Pri pohlade na tu fotku zakliatej do stromu sa ma zmocnil taky pocit nepokoja, akoby som sedel na ihlach. Asi by som ju nechcel mat dlhodobejsie na ociach. ;­-)
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.