Tazatel: jarda
Znění dotazu: dobrý den, vím, že takovýchto dotazů tu už padlo spoustu, přesto bych byl rád, kdybych dostal dotaz přesně na svou "míru":) chystám se ke koupi kompaktu, protože bych měl aparát rád neustále po ruce, chtěl bych fotit vždy a všude. tzn. světlo a příšeří, bylo by příjemné, kdyby telefon točil trošku kvalitnější videa a jelikož často navštěvuji festivali i koncerty bylo by fajn, kdyby fotil dobře i dění na jevišti v noci:) vím že moje vysvětlení potřeb bude pro mnohé úsměvné, ale samozřejmě upřesním cokoli co by mé "radiče" napadlo. děkuju vám všem moc jarda
Znění dotazu: dobrý den, vím, že takovýchto dotazů tu už padlo spoustu, přesto bych byl rád, kdybych dostal dotaz přesně na svou "míru":) chystám se ke koupi kompaktu, protože bych měl aparát rád neustále po ruce, chtěl bych fotit vždy a všude. tzn. světlo a příšeří, bylo by příjemné, kdyby telefon točil trošku kvalitnější videa a jelikož často navštěvuji festivali i koncerty bylo by fajn, kdyby fotil dobře i dění na jevišti v noci:) vím že moje vysvětlení potřeb bude pro mnohé úsměvné, ale samozřejmě upřesním cokoli co by mé "radiče" napadlo. děkuju vám všem moc jarda
Četl jsi místní článek? https://www.digimanie.cz/doporucene-fotoaparaty-leden-2011/3692
V článku pan Šurkala doporučuje Sony Cyber-shot W350, tak proč mu nevěřit. Ale doopravdy od foťáku této cenové kategorie nečekej slušné fotky při mizerném světle bez blesku!
V článku pan Šurkala doporučuje Sony Cyber-shot W350, tak proč mu nevěřit. Ale doopravdy od foťáku této cenové kategorie nečekej slušné fotky při mizerném světle bez blesku!
Na kvalitni fotky v priseri za 5 tisic radeji zapomen. Na to potrebujes drazsi pristroje, nicmene pokud clovek vi, jak na to, dokaze i s temito kompakty relativne slusne fotografie. Osobne bych se kouknul na kapesni ultrazoomy, viz odkaz, ktery tu dal NHKG, v teto cenove kategorii asi Canon SX120 IS (dobra svetelnost, ale nic moc video), Samsung WB600/WB650 nebo Panasonic TZ8 (nejlepsi video z tet trojice). Vsechno to ale v takovych podminkach bude docela dost sumet.
tak nakonec jsem zvolil tenhle foťáček podle recenze. myslíte tedy, že je to dobrá volba, respektive doporučil by někdo něco jiného a PROČ? https://www.digimanie.cz/recenze-sony-cyber-shot-wx5-kompaktni-klenot/3509-10 . jo a všem díky moc:)
No, WX5 nabizi spoustu zajimavych technologii, nicmene ja osobne bych si vybral spise WB2000 (ma manualni nastaveni expozice a RAW) nebo Canon IXUS 300 HS (rovnez kvuli tomu, ze se u nej da nastavovat expozice a ma kvalitnejsi a detailnejsi snimky - ale zas mu chybi HDR, Full HD video a jine ptakovinky). Ale to uz zalezi na tom, co clovek pozaduje. Pokud chce automat, skvele Full HD video, HDR, tak zde WX5 odvede vynikajici sluzbu.
milane, díky moc za opětovné info, každopádně já jsem opravdu "fotograf", kterej to chce jen zmáčknout:) vím že bych pro takovýho "fotografa" klidně mohl mít ještě foťák o třídu nižší (možná i o dvě:)), ale expozice mi nic neříká (vím že jsem barbar:) a právě video a podobně určitě využiju. a slovo automatika mě uričtě nepohoršuje, spíš se cítím bezpečně, že to ta krabička všechno udělá za mě:) takže ve světle těchto okolností bych tě ještě jednou poprosil, abys mi to posvětil, abych neměl špatný sny. díky moc jarda