Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně

Foceni pohybu - proc zrcadlovku a ne compact?

Kabe (442)|26.1.2016 21:24
[QUOTE=Hanse;41081]Kabe: Velkou výhodou u elektronických obchodů je možnost vrátit zboží (v původním stavu) do 14 dnů (některé obchody déle) bez udání důvodu -to už je dost času na odzkoušení, jestli je vše ok (jen pozor, aby obchod neměl klauzuli, že přes internet je jen objednávka a smlouva se uzavírá v krámě při převzetí - u větších eshopů by to nemělo nastat)[/QUOTE]
No já vycházel z toho, že u těch levnějších eshopu nejspis neziskam toliko referenci na to, ze to vraceni realne fakt funguje a tak bych to stejne nechaval poslat asi z nejakeho toho drazsiho s rel. vyznamnejsi reputaci a tak jsem si rikal, ze to uz by bylo asi lepsi zajit treba do toho Megapixelu, ktery ho mam po ruce. vyhodu vidim v tom, ze pokud bych vedel, co zkouset a vyzkousel a vedel, ze tohle nechci, tak proste neberu, nezaplatim a bud zkousim neco dal nebo pokud nemaji zajem tak jdu "dom":)
Protoze chte nechte proste je to dost penez i kdybych bral treba telo za 20 a objektiv za 15, je to 35 a muset se pak nasledne treba handrkovat nebo dokonce soudit ... mam docela smulu na takoveto veci, resp. mel jsem, tak uz se posledni leta snazim proste dbat zvysene opatrnosti, mnohdy tak pusobim az paranoidne :)
V kazdem pripade dik za tip.
Kabe (442)|26.1.2016 21:54
Jinak co se zrcadovek od Nikonu tyka, prijde mi, ze na D7100 se toho moc spatneho dohledat neda ve sdilenych zkusenostech uzivatelu na netu. Treba u D7200 jsem narazil na vice nespokojenych uzivatelu, pritom je na trhu kratsi dobu.
Je to jen zdani nebo je D7100 opravdu vyrazne mene problematicky model?
Cejpatka (220)|26.1.2016 22:36
Ale dá se dohledat, respektive není nad vlastní zkušenost. D7100 neumí korektně fotit s externím Nikoním bleskem(y) ... viz např. http://www.nikonclub.cz/forum/technika-nikon/digitalni-zrcadlovky/nevyrovnany-vykon-sb-700-s-d7100#.VqflSuJFP-s
Kabe (442)|26.1.2016 23:19
[QUOTE=Cejpatka;41088]Ale dá se dohledat, respektive není nad vlastní zkušenost. D7100 neumí korektně fotit s externím Nikoním bleskem(y) ... viz např. http://www.nikonclub.cz/forum/technika-nikon/digitalni-zrcadlovky/nevyrovnany-vykon-sb-700-s-d7100#.VqflSuJFP-s[/QUOTE]
Takze se s nim proste neda fotit s ext.bleskem? Nebo s "neNIKON" blesky to funguje? A to se vyrobce nerozhoupal to nejak vyresit?
Neni nad vlastni zkusenost? Asi nerozumim, ja jsem teda naopak rad, ze s treba zrovna s tim, co popisujete, vlastni zkusenost nemam. Kazdopadne dik za info.
Cejpatka (220)|26.1.2016 23:42
Fotit se s tím "dá", jen budou některé snímky nahodile více či méně podexponované. Blesk od jiné značky jsem nezkoušel. Nicméně stejný blesk na jiných tělech Nikonu (lowend i FF) funguje na 100%. Jestli to výrobce či spíše servis vyřešil, nevím, prý u někoho ano... viz odkaz.
kolyy (1542)|26.1.2016 23:49
Kabe: mal by si to vzdať, treba sa zmieriť, že všetky foťáky majú nejaké slabé stránky ;)

Krásny článok vyšiel veľmi nedávno na dpreview o tom, že je síce pravda čo sa hovorí, že všetky dnešné foťáky sú výborné, ale to vôbec neznamená, že sú vo všetkom rovnako dobré a pre každého rovnako vhodné. Všetky majú nejaké zásadné slabiny a najlepší foťák na všetko neexistuje. Konkrétne tam rozoberajú Sony A6000, ako ich víťaza v strednej triede foťákov s vymeniteľnými objektívmi. Ten podľa nich rozhodne nie je vo všetkom najlepší (a ja viac ako súhlasím), len im prišiel ako najlepší kompromis pre neznalého kupca. Konkrétne Fuji X-T10 mal vraj v redakcii viacero fanúšikov, ale nemohli ho kvôli zlému videu a podpriemernému autofokusu doporučiť ako univerzálnu voľbu. Pritom je to podľa nich pre mnoho ľudí oveľa lepšia voľba ako A6000, s čím opäť nemôžem len súhlasiť. Podobne Nikon D5500 je proste už dosť veľký a pre video nie veľmi vhodný, takže nemohol vyhrať aj napriek špičkovému autofokusu a obrazovej kvalite.

Pre tých čo vedia po anglicky:

http://www.dpreview.com/opinion/0450858820/all-cameras-are-great-but-that-doesnt-make-choosing-one-any-easier
Kabe (442)|27.1.2016 00:13
[QUOTE=kolyy;41093]Kabe: mal by si to vzdať, treba sa zmieriť, že všetky foťáky majú nejaké slabé stránky[/QUOTE]
Slabé stránky rozhodně chápu i akceptuji, ale tady mi to přijde, že se bavíme spíše o minimálně hodně velkých mouchách mnohdy.
Nechci najit nejlepsi fotak na vsechno, ale taky chci najit nejaky, ktery je co mozna nejmene problemovy.
Chtel bych si proste poridit neco, co mi bude prinaset zabavu a radost, ne vztek. To myslim neni az tak velikej pozadavek vzhledem k tomu, ze celkova cena tech veci je minimalne v radu desetitisicu.

Asi jsem puntickar, detailista(coz jsem ovsem presvedcen ze nejsem) nebo neco podobne strasneho, ale i v tom clanku, co linkujes se hned na prvni zkouknuti najdou veci, ktere mi dost vadi. Proste klasicky prijde mi, ze ty texty jsou minimalne z casti delany proto, aby byly... aby byly novy clanky. Hned me klepnul do nosu jeden priklad a to kdyz jsem si přečetl, že tady píšeš ve spojitosti s D5500 o špičkovém autofokusu. Ano, opravdu v tom Tebou linknutem clanku je popis:
[quote]The Nikon D5500 offers some of the best image quality in its class, a well worked-out user interface, great autofocus and excellent battery life. But it's also one of the bulkiest cameras in its class, one of the least video-friendly and one of the few not to include twin control dials for the price.[/quote]
To mi prijde dost zvlastni vzhledem k tomu, ze v jejich vlastni recenzi maji jako jedno z hlavnich negativ [quote]Buttons are very small[/quote] a autofocus sami ohodnotili na cca 72%.
Ja vim, je to se mnou tezky, furt se mi neco nelibi :)
Nicmene abys me spatne nepochopil, jsem rad za kazdy podnet i info treba i za to, ze se mam smirit :)
kolyy (1542)|27.1.2016 01:01
Tak ja som bol nadšený z každého foťáku, čo som si kúpil. Ale po čase mi zvyčajne začali vadiť tie muchy, až som nakoniec dospel k názoru, že nutne potrebujem nový foťák ;)

Ale u niektorých som dospel aj k tretiemu štádiu, že som sa s ich nedostatkami nakoniec zmieril, delegoval ich do určitej role, ktorú skvele zvládajú a začal ich mať rád, také aké sú... :D
kolyy (1542)|27.1.2016 01:16
Ešte upresním, že každý nový foťák ma posunul niekam ďalej, pretože na každom som sa naučil niečo nové. Práve až tým, že som zistil jeho slabiny som si uvedomil, čo potrebujem aby som mohol postúpiť ďalej. Napríklad pred pár rokmi som zistil, že potrebujem niečo s kvalitným výstupom do slabého svetla a keď sa mi na tretí pokus podarilo kúpiť niečo s čím som bol spokojný, tak som zase zistil, že to neostrí dostatočne rýchlo na pohyblivé scény a netočí to kvalitné video. Ale to som predtým nevedel, až keď som vyriešil jednu vec a začal skúšať nové, tak som si uvedomil, čo a ako.

Takže moja skúsenosť je taká, že zbytočne neinvestuj do niečoho drahého, keďže zatiaľ ešte nemusíš vedieť, kam tvoja fotografická cesta povedie.
Kabe (442)|27.1.2016 02:40
[QUOTE=kolyy;41097]Tak ja som bol nadšený z každého foťáku, čo som si kúpil. Ale po čase mi zvyčajne začali vadiť tie muchy, až som nakoniec dospel k názoru, že nutne potrebujem nový foťák[/QUOTE]
Tenhle mechanismus od někud znám :))) Že by to byla nějaká životní zákonitost či tak něco? Tak třeba to prolomím tentokrát :)

[QUOTE=kolyy;41098]Takže moja skúsenosť je taká, že zbytočne neinvestuj do niečoho drahého, keďže zatiaľ ešte nemusíš vedieť, kam tvoja fotografická cesta povedie. [/QUOTE]
To je rozumné a je to pravda. Hlavně se chci vyhnout vyhození peněz, abych si prostě zpětně neříkal, že jsem si mohl koupit o dve tridy horsi za polovic, poslouzil by mi stejne protoze tenhle stejne nefunguje, jak ma a navic bych se treba jeste vztekal s reklamaci.

[QUOTE=kolyy;41099]Ešte upresním, že každý nový foťák ma posunul niekam ďalej, pretože na každom som sa naučil niečo nové[/QUOTE]
Rozumím. Možná je to takto jediná logická cesta, která se prostě zkratkou vzít nedá.
pas!k (173)|27.1.2016 05:01
D500 microadjustment určitě mít bude. Nebo už kabe kupuje něco jiného?
Sakini (1174)|27.1.2016 08:25
Náhodou u D500 funkce doladění bude zajímavá, je to prý totiž automatické doladění které foťák provede s pomocí live view, bez potřeby nějakého plus mínus a zkoušení jestli už je to ok. Jsem zvědavý jestli to bude dobře fungovat, něco takového by měla mít každá zrcadlovka i po ty nejlevnější (a protiprachovou ochranu jako mají zrcadlovky Sigma).
Kabe (442)|27.1.2016 09:54
[QUOTE=pas!k;41100]D500 microadjustment určitě mít bude. Nebo už kabe kupuje něco jiného?[/QUOTE]
Pochopil jsem výhody většího snímače. Takže nejspíš 2x D5 ať mám rovnou i záložní.
pas!k (173)|27.1.2016 10:54
[QUOTE=Sakini;41102]Náhodou u D500 funkce doladění bude zajímavá, je to prý totiž automatické doladění které foťák provede s pomocí live view, bez potřeby nějakého plus mínus a zkoušení jestli už je to ok. Jsem zvědavý jestli to bude dobře fungovat, něco takového by měla mít každá zrcadlovka i po ty nejlevnější (a protiprachovou ochranu jako mají zrcadlovky Sigma).[/QUOTE]
To by nebylo na skodu .. ja jsem vsechny sve objektivy doladil touto metodou http://www.sulasula.com/cs/mikronastaveni-af/ a hlavne na 18-55 byl rozdil znatelny na prvni pohled ..
Kabe (442)|28.1.2016 12:25
Pokud by se měl někdo zájem kouknout na nové D5 A D500
http://www.megapixel.cz/prijdte-na-oficialni-predstaveni-novinek-nikon-d5-a-d500