Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Fotoškola  |  Seriály
Fotoaparáty  |  Objektivy
Fotomobily  |   Software
Příslušenství  |  Ostatní
Svět hardware  |  TV Freak
Svět mobilně
Nejnovější komentáře
Pozitivní zprávou je, že se Intel nehnal za příliš vysokým výkonem, ten se navýšil jen o 15 %, nicméně efektivita se navýšila o pěkných 20 %.

Je tak on Apple přešel zas na intel procesory a rovnou do iPhonů. To docela zapadlo na Svethardware.cz
Odpovědět0  0
Od Zoneru jsem utekl už pár let před předplatným.
SW se ubíral směrem, kam by se editor na fotky obírat neměl ­- dle mne. Nějaké automatické funkce ... o ničem, přitom dlouhodobě nefungovaly základní věci ­- třeba jako odstranění šumu, různé kompenzace fotky, od jasu po kontrast jen v části fotky, nebo plynule dle vektoru nefungovalo v té době skoro vůbec.
Předplatné mne jen utvrdilo v tom ­- nevrátit se.
Teď jsem u placeného SW který už 10 let umí perfektně i RAW, s mým směšně malým počtem fotek za rok ­(2­-3k­) si koupím jednou za 2­-3 roky update řádově do 1000Kč a jsem spokojen.
Odpovědět0  0
Degradaci UI vidím jako nový trend v klasickém i webovém softu­/stránkách. Bezhlavá optimalizace pro dotyk, ale na myš a klávesnici se často zapomíná a trvá dlouho, než to ­"vylepší­". Viz OS Windows, s každou novou verzí horší a méně customizovatelné. O tom by se dalo debatovat...
Odpovědět0  0
Zrovna nedávno jsem od nich utekl právě kvůli nevyžádanejm updatům a neustálejm změnám GUI ­(vždyk horšímu­) a ještě za to mam platit předplatný. Nechápu proč mam platit předplatný jako domácí nekomerční uživatel a firmy maj trvalou licenci, totálně převrácená logika.
Odpovědět0  0
Odšumování už docela podstatně vylepšili oproti stavu před pár lety.
Odpovědět0  0
Pro mě to byla jednička už v době kdy začínala s APS­-C bezzrcadlovkama, protože jsem chtěl větší čip než ultrazoom, ale dlouho jsem váhal se zrcadlovkou kvůli velikosti až mě Sony zachránilo s NEXem.
Odpovědět0  0
Přesně tak. Kde jsou ty doby kdy jsem musel si pracně hrát se šumem, teď to nechám prohnat přes PureRaw a ty výsledky jsou fakt parádní ;­-)
Odpovědět1  0
Canon má většinu celkem, ale trend je u něho celkově klesající ­(což jednoznačně způsobují DSLR, které jsou v číslech také zahrnuty, ale které už sám Canon ukončil, jsou ve ­"výprodeji­" a jejich prodeje strmě klesají­). U Sony je to naopak, protože to už DSLR dávno nedělá. Kdo sleduje trh a chápe o co tu jde ten ví, že FF bezzrcadlovky jsou ve skutečnosti tou jedinou disciplínou o kterou aktuálně jde, to je budoucnost a tam Sony ostatní válcuje už dnes.

Sony už je reálně jedničkou na trhu.
Odpovědět0  0
Fakt by mě zajímalo, jestli si to někdo reálně koupí nebo je to jen takový demonstrátor, který zvyšuje hodnotu loga Leica, které se pak dá za větší peníze prodat výrobcům telefonů z Číny.
Odpovědět0  0
Problém CaptureOne je, že ta cena už je opravdu na hranici únosnosti, vzhledem k tomu co ­(ne­)nabízí.
Odpovědět0  0
Tak to je docela ­"hustý­".
Odpovědět0  0
AI odšum taktéž nemá ani poslední verze CaptureOne 16.4. A to je mnohem dražší soft.
Odpovědět1  0
Potvrzuji. Pro mě odšum není prioritní, takže jsem DxO PureRAW jen testoval, nicméně má to opravdu velmi dobré výsledky, vřele doporučuji.
Odpovědět1  0
To vyžaduje značné investice přesahující možnosti tak malé firmy. Lepší je použít něco externího. S Capture One Pro používám DxO PureRAW. V akci, třeba na vánoce nebo nedavno k výročí firmy je cena příznivá a výsledky jsou skvělé.
Odpovědět2  0
Sony announces that it is number one in the global full­-frame mirrorless market
https:­/­/www.sonyalpharumors.com­/sony­-announces­-that­-it­-is­-number­-one­-in­-the­-global­-full­-frame­-mirrorless­-market

Another interesting piece of information is that the lens business is more profitable than the camera business
Odpovědět0  0
Ostudou jinak skvělého programu zůstává i nadále odšum, se kterým se mělo něco dělat nejpozději předloni...
Odpovědět0  0
Choakinek:
Ano, přesně takto fungovaly všechny kinofilmové fotoaparáty; tohle navíc, ­(dálkoměr­), připomíná ruský Zorkij. V 21 století něco absolutně nepraktického a 100 let za opicemi. Ale nekupte to za ty peníze, když je to Leica, tedy nepoužitelné ,,retro­" s červeným puntíkem. ­(Na pořizování kvalitních fotografií nepoužitelné­).
Odpovědět1  0
Já si vystačím s 50R modelem, tam se mi aspoň jeho 51mpix rawy zpracovávají snadněji z hlediska nároků na výkon mého notebooku. Má to samozřejmě nějaké neduhy, leccos tomu chybí ­(např. IBIS­) a technologie odpovídá úrovni 50S modelu z r. 2016, ale je to jinak fajn foťák ­- padají z toho pěkné obrázky.
Fuji prý chystá na 2025 nový GFX model dle vzoru X100, ale OVF bych tam nečekal. Pevný objektiv bude mít ekvivalentní ohnisko údajně blízké tomu 28mm z Q od Leicy, ale světelností spíše někde k 3.2 až 3.5, a 44x33 mm snímač z aktuální GFX generace.
Cenově z obchodu bych ten ­"kompakt­" s pevným sklem očekával někde mezi modely 100S II a 100 II ­- tj. 139.000~199.999 Kč. Aktuální nová Leica Q3 z obchodu je 155.000 Kč ­- to zmiňuju proto, že údajně to má být přímá konkurence Leicy Q3.
Když už bych řešil nový GFX model ­(nejspíše v II. půlce příštího roku­), tak pošilhávám po letošním 100S II. Jinak bych přemýšlel, pokud bych se rozhodl GFX systém s několika skly opustit, ale zároveň chtěl mít aspoň něco z GFX stále v brašně, tak se na ten chystaný GFX ­"kompakt­" zaměřím.
Odpovědět1  0
Tohle jsem kdysi na nějakou dobu podbně aplikoval s X­-Pro2 od Fuji s 24mpix APS­-C.a jedním ze starších manuálních skel s redukcí na bajonet. Zalepil zadní displej, do slotu na karty dal tu s co nejmenší kapacitou ­(tuším, že tehdy 8 nebo 16 GB?­) a nepoužíval v hledáčku plný EVF, ale OVF s ERF v pravém dolním rohu pro zaostřování, a režim zobrazení bez simulace a náhledu expozice. A fotil jen do JPG s nějakou zvolenou filmovou simulaci s vlastním nastavením dle gusta. Ale ono to prostě po nějakém čase přejde, že jo...
Odpovědět1  0
V druhém odstavci bych asi slovo ­"středoformátový­" vyškrtnul.
Odpovědět0  1