Původně odesláno od
kolyy
Príde mi, že si prehnane prísny. Kým pri Canone ide zrejme naozaj o vedomý zámer mieriť o stupeň nižšie (R vs 5DIV, RF vs 6DII), čo reflektuje aj cenová politika, tak pri Nikone mám dojem, že naozaj chceli vyvinúť plnohodnotnú náhradu za D850 a D750. Všetky správy z úvodného predstavenia hovoria o tom, že Nikon to takto prezentoval, a len ťažko ide o nejakú snahu zavádzať novinársku obec. Ono sa to veľmi rýchlo obrátilo proti nim, keď rozčarovaní novinári mali tendenciu byť až prehnane kritický. Môj dojem je, že sa im nepodarilo odladiť AF tak ako plánovali, kým ostatné veci (batéria, jeden XQD slot) chápali ako primeraný kompromis.
Pritom stále platí, že Z6 a Z7 sú vo viacerých veľmi dôležitých ohľadoch ďalej ako akákoľvek zrkadlovka od Nikonu (video, stabilizácia, funkčnosť pri fotení cez LCD). A obrazová kvalita je prakticky totožné. Takže kým napríklad ja osobne by som o zrkadlovke od Nikonu kvôli viacerým kritickým veciam nikdy neuvažoval, Z6/Z7 by boli pre mňa najbližšími náhradami za moju A7III.