A6500 + Sigma 30mm, ukážka zoomu v 4K s pevným objektívom :
A6500 + Sigma 30mm, ukážka zoomu v 4K s pevným objektívom :
Neviete niekto ako je to s tým ostrením v spomalenom videu u GH5, poľské stránky tvrdia , že len na manuál. Zatiaľ o som videl spomalené zábery, len mazanice ?
V spomalenom videu to nebude ostriť, ukážka je patlanina :
Sony A6500, plynulosť zmeny expozície - priorita clony, čas sa menil o 6EV :
Bitva najschopnejších AF :
Sony A6500, prezentácia troch kľúčových vlastností prístroja - vysoký DR, nízky šum na vysokých citlivostiach a zachovanie farby v celom rozsahu ISO. Zisk začína na ISO 2000 a pokračuje po 0,3EV do ISO 25600 :
https://www.youtube.com/watch?v=ZJa73at4Tlk
Panasonic GH5 autofocus, úplne jednoduchá scéna, no autofocus je na prášky :
Neříkám, že je to dobře, ale hlavně je to zatím naprosto typické. Co se týče toho času, tak ne. Expoziční čas se může udávat v úhlech, což je vztah mezi snímkovací frekvencí a časem. Do minulého týdne jsem ani nevěděl, že něco takového existuje (viděl jsem video od SlowMoGuys, kde o tom mluvili) a hle, pár dní na to, najdu to u GH5.
Lenže GH5 má cenovku 2000 EUR, za túto cenu neumí automaticky zaostrovať, pričom konkurencia má AF v spomalenom videu i zrýchlenom videu.
Ano, vo videu platí vzťah, že čas má byť polovica snímkovej rýchlosti, napríklad 30fps zaznamená najlepšie pohyb pri čase 1/60s. Pravidlo platí le v špecifických situáciach pri rýchlom pohybe, inak môže byť čas závierky ľubovolný.
Úhlový čas měla už i GH4Pro 50P platí 180°
Takže už ju máš? Super! Osobne by som ale ocenil keby si miesto vecí, ktoré nedoznali výraznejšej zmeny (AF, obrazová kvalita) vylíčil prvé skúsenosti s naozaj so zásadnými novinkami - stabilizácia a dotykový displej.
---------- Doplněno v 23:37 ---------- Původní příspěvek byl napsán v 23:34 ----------
To je ťažké - pre Teba aj pre mňa je to nezmysel. Ale pochopil som, že pre naozaj serióznu filmársku prácu s naaranžovanou scénou to môže byť užitočné. Takže by som nerobil urýchlené súdy, toto nie je funkcia pre nás.
Určite sa povenujem stabilizácii aj daktylu. Výraznejšie zmeny doznala kvalita obrazu na vysokých ISO, jedno video som už nahodil /pivko/.
Tá funkcia len supluje dobrý autofocus. Keďže výrobca nedokázal naučiť AF plynulo preostrovať bez lovenia a pulzovania, tak dáva možnosť naučiť foťák zaostriť na 3 roviny pred natáčaním, avšak je to krkolomné a zložité.
Panasonic GH5 nové video, celý clip v čase od 1:20 do 1:55 je vhodný akurát na vymazanie. AF sa chytil 2x na pár sekúnd :