Ako protipríklad by som uviedol 4K, s ktorým Panasonic začal pri GH4 a postupne ho implementoval do čoraz menších tiel až ku GX800, aj keď s určitými kompromismi.
Ako protipríklad by som uviedol 4K, s ktorým Panasonic začal pri GH4 a postupne ho implementoval do čoraz menších tiel až ku GX800, aj keď s určitými kompromismi.
Xiaomi Mijia, 4K akčná kamerka so snímačom Sony, 6-os. stabilizáciou/soft/ za predpokladanú cenu 120 EUR. Tí šikmoočkovia začínajú riadne tlačiť na pílu :
Olympus, firma o pár dní predstaví 3 nové objektívy Pro, 45mm F1.2, 17mm F1.2 a skvelá správa 12mm F1.2. Olympus pochopil, že keď vsadil na relatívne malý 4/3 snímač, musí ho zaskliť poriadne svetelným sklom. To je trend podľa môjho gusta, len tak ďalej chlapci od Olyho.
Canon onedlho predstaví nové sklenené špecialitky, popisky sú dobre čitateľné, tu sú :
Fujifilm, zdá sa, že rada X-A to má spočítané :
"Outsource" neznamená ukončiť, ale že vývoj pre nich robí niekto externe.
Môže byť, ale o tom tá správa nič nehovorí. Ja som to pochopil tak, že X-A3 a X-A10, ktoré sú predaji, boli vyvinuté externe.
kolyy, čo hovoríš na tú zostavu GH5 + Sigma + Metabones, kde v rozsahu 25-100mm vychádza konštantná clona F1.2 ? Mne to príde ako naprostá pecka.
Ale polovica z toho je s digitálnym zoomom, to sa nedá považovať za plnohodnotné F1.2. Inak samozrejme, keby Sigma 18-35/1.8 cez adaptér mala použiteľný AF, to to hneď kupujem. Myslím, že s podobným úmyslom si zakladal toto vlákno, či nie?![]()
Ano, správne dedukuješ, prvý príspevok tohto vlákna mi nedá spávať. Keď spočítam crop na tú Sigmu a vynásobím cropom Speedbooster pekne to vychádza, no a tá svetelnosť na zoom objektíve mi imponuje.
Druhá polovica rozsahu je digi-zoom hovoríš, nie je to zoom na čipe ako u Sonyho A6500 ?
Canon G1X Mark III, z kompaktu sa zrejme stane veľmi interesantný nástroj, údajne vyfasuje 24Mpx APS-C senzor s technológiou dualpixel a parádnym rozsahom 24-120mm. V prílohe aktuálny foťák.
Corel VideoStudio Pro, vydarený strihový a editačný nástroj obdržal nové nástroje, podrobnosti na stránke Corel.
Fakt síla, pár metrov od chlapíka točiaceho búrku tresne blesk :